Epidemia de RUJEOLĂ pune pe jar autoritățile! Ce se întâmplă cu localitățile fără medic de familie

557
1
Epidemia de RUJEOLĂ pune pe jar autoritățile! Ce se întâmplă cu localitățile fără medic de familie - clipboard01127465x390-1500639350.jpg

Articole de la același autor

În județul Suceava s-au înființat cinci centre pentru vaccinarea antirujeolică în localități fără medic de familie, iar alte două urmează să fie funcționale în unități de învățământ din municipiul reședință de județ.


Cele cinci localități fără medic de familie, sunt Crucea, Cirlibaba, Cosna, Sucevița și Poieni Solca.


"Centrele de la Crucea, Cosna, Cirlibaba și Sucevița sunt funcționale, sunt dotate cu tot ce trebuie, le-am inspectat împreună cu primarii și asistenții comunitari de acolo. La Poieni Solca primarul s-a oferit să pună la dispoziție o sală din Primărie, unde există și hol de așteptare, care va fi dotată cu frigider și cu tot ce trebuie, conform normelor. 


Primarii au fost extrem de receptivi, având în vedere că vorbim despre sănătatea publică și au și ei atribuții în acest sens, iar prevenția necesită costuri mai mici decât tratarea bolii în sine", a declarat, Silvia Boliacu, subprefectul de Suceava.


Alte doua centre de imunizare împotriva rujeolei vor fi înființate în municipiul Suceava, la Colegiul de Informatică "Spiru Haret" și la Școala Gimnazială "Miron Costin", în cabinetele medicale existente acolo, cu sprijinul Primăriei și al DSP Suceava, dar și al rețelei de medicină școlară aflată în subordinea primăriei.


Potrivit DSP Suceava, astăzi, 21 iulie, vor fi distribuite vaccinuri celor șapte centre înființate, iar de luni va începe imunizarea propriu-zisă.



Comentează știrea

Teo
13 noiembrie 2017
Fake news

Poza este facuta in Photoshop. Propaganda ordinara!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4875 secunde