"Eliberează-te de efectele fumatului!"

258

Articole de la același autor

Ziua Mondială de luptă împotriva fumatului continuă să aibă ecouri peste tot în țară. Reprezentanții DSP Constanța atrag atenția asupra efectelor dezastruoase pe care le are fumatul și de care populația trebuie să țină cont indiferent de zi. Aceștia transmit în continuare semnale, precum "Fumatul are efecte grave pentru sănătatea dumnea-voastră".

"Conținutul de nicotină al țigării face să se instaleze dependența. Filtrele rețin doar gudronul conținut, nu și nicotina! Efectele pe termen lung la fumători înseamnă boli respiratorii, cardiovasculare, ulcere, avort spontan, afectarea calității spermei, trombangeita obliterantă, adică gangrena și amputarea membrelor inferioare, îmbătrânire prematură a pielii, prin distrugerea proteinelor care conferă elasticitate pielii, micșorarea aportului de vitamina A și scăderea circulației sangvine.

Fumatul se asociază și cu degenerescența maculară senilă, o boală oculară provocată de degradarea părții centrale a retinei, dar și cu cataracta, o afecțiune în care cristalinul devine opac. Mai mult decât atât, fumătorii au un risc de 20 de ori mai mare decât nefumătorii de a face o formă de cancer", explică dr. Loti Popescu, coordonatorul programelor de sănătate din cadrul DSP Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 01 Iunie 2013
Stire din Sănătate : Vreau să mă las de fumat!
Pagina a fost generata in 0.5972 secunde