Educația medicală poate reduce cheltuielile din Sănătate

361
Educația medicală poate reduce cheltuielile din Sănătate - constantindina-1354053125.jpg
Directorul Direcției de Sănătate Publică Constanța, dr. Constantin Dina, a declarat, în cadrul conferinței de presă la care au participat reprezentanții sindicali și cadrele medicale constănțene și care a privit Legea Sănătății, că pacienții trebuie educați. 
"Avem o problemă de mentalitate. Ne-am confruntat cu tuberculoza în ultima perioadă și asta pentru că pacienții, deși confirmați cu TBC, au refuzat internarea. Problema este că acei pacienți care sunt tineri au ieșit în mediul social și reprezintă un pericol pentru populație. Chiar dacă au fost luate măsuri să nu fie primiți în școli, problema este că ei s-au întors în familii și că rudele sunt automat infectate. Acestea constituie la rândul lor focare de infecție pentru ceilalți", a explicat Dina. 
Șeful Direcției de Sănătate a mai precizat că pacientul trebuie responsabilizat să se prezinte de cel puțin două ori pe an la controale medicale și să țină în permanență legătura cu medicul de familie, pentru depistarea precoce a bolilor. 
"Dacă pacientul merge la control și păstrează legătura cu medicul de familie, nu mai ajunge la spital pentru internare, când deja boala s-a agravat. Spitalizarea este mult mai costisitoare, de aceea aceste cheltuieli ar putea fi reduse foarte mult", a mai spus Constantin Dina. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3716 secunde