E dovedit, anticoncepționalele au riscuri uriașe. Sunt și cazuri de deces, din cauza complicațiilor

516
E dovedit, anticoncepționalele au riscuri uriașe. Sunt și cazuri de deces, din cauza complicațiilor - anticonceptionalefemeiedureridec-1487074079.jpg

Articole de la același autor

Deja au fost câteva cazuri de femei care au decedat, din cauza administrării de anticoncepționale, în asociere cu fumatul sau cu alte condiții de boală, așa că medicilor din toată lumea nu le-a rămas decât să recunoască principalul risc al administrării de contraceptive, și anume, formarea de cheaguri (tromboza).


Un studiu, publicat în revista medicala British Medical Journal și menționat de AFP, a confirmat că cele mai noi pastile anticoncepționale prezintă un risc crescut de accidente din cauza trombozei venoase (formare de cheaguri).


Realizat de cercetători britanici, studiul arată că femeile care iau anticoncepționale pe cale orală, cu conținut de drospirenon, desogestrel, gestoden și ciproteron, riscă de patru ori mai mult să dezvolte o tromboză venoasă, decât cele care nu iau pastile. Riscul este de aproape doua ori mai mare (1,5-1,8) decât în cazul femeilor care iau pe cale orală anticoncepționale estroprogestative mai vechi, conținând levonorgestrel, noretisteron sau norgestimat.


Sursa: televiziunea-medicală.ro




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 14 Octombrie 2016
Stire din Sănătate : 7 mituri despre anticoncepționale
Miercuri, 12 August 2015
Stire din Sănătate : Anticoncepționalele, scut pentru boli
Pagina a fost generata in 0.4604 secunde