Durerile menstruale arată că sunteți încă fertile

Marţi, 07 Septembrie 2021, 18:05
114
Deși nu sunt pe placul nimănui, micile dureri pe care femeile le au la ciclu arată că totul funcționează normal din punct de vedere hormonal. Potrivit dr. Delia Dumitrescu, aproape jumătate dintre femeile tinere au dureri la menstruație, iar acestea arată că sunt fertile. Totuși, nici durerile foarte intense nu sunt normale. Acestea se pot asocia cu endometrioza, o afecțiune care determină infertilitate. Deci, dacă vă doare capul, burta, aveți senzație de greață, dureri de spate, transpirați mai mult și nu puteți dormi noaptea, dar durerile sunt de o severitate moderată, nu este cazul să vă îngrijorați.

Medicii vă sfătuiesc să țineți un calendar, pentru a avea o idee mai clară asupra zilei în care urmează să aveți menstruație și să luați medicamente antispastice și antiinflamatorii cu două-trei zile înainte. În plus, în cazul femeilor care experimentează dureri severe este mai eficient consumul de anticoncepționale. Partea bună este că durerile la ciclu nu se corelează neapărat cu o boală sau cu o anomalie fizică și se manifestă, de obicei, în primul an de la apariția primei menstruații.

Datele statistice arată că, în primul an, 38% dintre fete au dureri menstruale, iar în al doilea și în al treilea an, 20% dintre ele experimentează astfel de neplăceri. În total, la aproximativ 80% dintre femeile cu dismenoree (menstruație însoțită de dureri), debutul este în primii trei ani de la apariția ciclului. Durerile încep să scadă în intensitate odată cu înaintarea în vârstă și, uneori, dispar după prima sarcină, datorită modificărilor hormonale care intervin în organism. 


Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.1937 secunde