Durerile de ochi apar, uneori, din cauza afecțiunilor corneei

154
Durerile de ochi apar, uneori, din cauza afecțiunilor corneei - durerideochi2-1628273022.jpg

Articole de la același autor

Vă dor ochii? Înainte de toate, trebuie să știți că durerile de ochi pot avea numeroase cauze și pot aparține afecțiunilor corneei ori ale altor părți ale ochilor. În alte cazuri, acestea pot fi legate de anumite boli ale corpului care au, printre alte simptome, și durere la nivel ocular.

Potrivit dr. Adriana Preda, problemele corneei sunt, cel mai adesea, sursa durerii de ochi. Corneea reprezintă stratul cel mai expus al ochiului, care are rol de protecție a părții frontale a ochiului, protejând-o de praf, bacterii și alte particule străine care pot afecta ochiul. Corneea are și rol de filtrare a razelor ultraviolete emise de soare. Majoritatea bolilor de cornee afectează și spațiul dintre iris și partea interioară a corneei. Printre acestea se numără: keratita herpetică, keratopatia buloasă, keratita ulcerativă periferică (afecțiune care cauzează inflamare și ulcerație la nivelul corrneei). La acestea se adaugă ulcerul cornean (infecție a ochiului, care se manifestă prin ulcerații ale corneei și este cauzată de agresarea ochiului sau de o deficiență nutrițională).

De asemenea, accidentele care se produc la nivelul ochilor și rezultă în rănirea corneei pot avea consecințe pe termen lung și pot afecta văzul. Persoanele care suferă leziuni profunde ale corneei manifestă următoarele simptome: dureri ale ochiului, sensibilitate la lumină, vedere redusă sau în ceață, roșeață sau inflamație la nivelul ochiului, dureri de cap, stare de greață și/sau vomă. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7096 secunde