Durerile de cap sunt în strânsă legătură cu buna funcționare a ficatului
Articole de la același autor
Gropițele sacrale apar, deseori, din cauza problemelor de dezvoltare
28 Octombrie 2021
Peeling-ul chimic vă revitalizează tenul la început de toamnă
07 Octombrie 2021
„Fizioclinic Kids Plus” vă ajută în recuperarea medicală a copiilor
26 Noiembrie 2021
Hiperplazia, o afecţiune care apare la nivelul glandelor suprarenale
24 Octombrie 2021
Dacă sunteţi prea stresat nu vă veţi simţi nici bine, sunt de părere medicii. Aşa că, pentru a avea o sănătate de fier, este nevoie, în primul rând, de reducerea nivelului de stres şi anxietate din viaţa voastră, întrucât toate acestea pot avea legătură cu buna funcţionare a ficatului ori cu durerile de cap.
În principiu, a precizat dr. Daria Cornea, durerea de cap poate avea diverse cauze: migrene, tensiune, dar şi cumularea unor toxine în ficat sau afecţiuni ale acestui organ. „În caz că nu ştiaţi, există o legătură între durerea de cap şi ficat. De exemplu, atunci când ficatul este sănătos, nu daţi absolut nici o atenţie acestui organ, dar la un moment dat se poate întâmpla să începeţi să vă confruntaţi cu probleme digestive, oboseală, durere de cap şi alte simptome. Din păcate, aceste neplăceri indică o neregulă la nivelul ficatului, mai mult sau mai puţin gravă, dar care nu trebuie ignorată. Probabil că vă întrebaţi cum poate o durere de cap să fie asociată cu o boală la ficat? Aici ne referim la o durere care apare şi dispare la anumite intervale de timp, fiind mai intensă în zona tâmplelor sau a cefei. De cele mai multe ori, oamenii o pun pe seama tensiunii acumulate în corp, dar dacă adevărata sa cauză este o afecţiune a ficatului, aceasta va fi însoţită şi de alte simptome, precum: durere în zona abdominală, senzaţie de preaplin, disconfort, gust amar în gură, greaţă etc”, a explicat medicul.
În principiu, a precizat dr. Daria Cornea, durerea de cap poate avea diverse cauze: migrene, tensiune, dar şi cumularea unor toxine în ficat sau afecţiuni ale acestui organ. „În caz că nu ştiaţi, există o legătură între durerea de cap şi ficat. De exemplu, atunci când ficatul este sănătos, nu daţi absolut nici o atenţie acestui organ, dar la un moment dat se poate întâmpla să începeţi să vă confruntaţi cu probleme digestive, oboseală, durere de cap şi alte simptome. Din păcate, aceste neplăceri indică o neregulă la nivelul ficatului, mai mult sau mai puţin gravă, dar care nu trebuie ignorată. Probabil că vă întrebaţi cum poate o durere de cap să fie asociată cu o boală la ficat? Aici ne referim la o durere care apare şi dispare la anumite intervale de timp, fiind mai intensă în zona tâmplelor sau a cefei. De cele mai multe ori, oamenii o pun pe seama tensiunii acumulate în corp, dar dacă adevărata sa cauză este o afecţiune a ficatului, aceasta va fi însoţită şi de alte simptome, precum: durere în zona abdominală, senzaţie de preaplin, disconfort, gust amar în gură, greaţă etc”, a explicat medicul.
De precizat că durerea de cap se manifestă, de obicei, atunci când aveţi un ficat bolnav sau intoxicat, el nemaifiind capabil de a funcţiona în mod corespunzător şi de a transmite energia necesară către creier şi membre. Drept urmare, apare senzaţia de durere şi oboseală.
Ce se poate face? Înainte de toate, fiți mai atenți la ceea ce mâncați! Un prim sfat este acela de a nu consuma niciodată cantităţi mari de mâncare la o singură masă. Desigur, medicii sunt de părere că nu este rău să mâncați până vă simţiți sătul, dar numai prin servirea mai multor mese pe parcursul întregii zile. Mai mult decâ atât, nu trebuie să săriți peste micul dejun, acesta fiind esenţial pentru menţinerea unui metabolism sănătos.
Apoi, nu este recomandat să introduceți în alimentație grăsimile, prăjelile, zaharurile procesate, alcoolul, sarea şi produsele lactate. În schimb este recomandat consumul zilnic de fructe şi legume proaspete. Dacă vă plac legumele, încercați să le gătiți prin fierbere, pentru a păstra nutrienţii din compoziţia lor. Cele mai bune legume sunt cele care au un efect revigorant asupra organismului, cum ar fi legumele cu frunze verzi, amare la gust. De ce? Pentru că acestea au proprietăţi antiinflamatoare care ajută la îmbunătăţirea funcţiilor hepatice, unul dintre cele mai bune alimente din această categorie fiind anghinarea. Alte plante pot fi de mare ajutor, iar pe listă se află ghimbirul, păpădia şi ceaiul verde. Toate acestea au proprietăţi detoxifiante care stimulează drenajul şi ajută la buna funcţionare a ficatului.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Joi, 18 Noiembrie 2021
Miercuri, 10 Noiembrie 2021
Luni, 08 Noiembrie 2021
Duminică, 31 Octombrie 2021
Miercuri, 27 Octombrie 2021
Vineri, 22 Octombrie 2021
Miercuri, 20 Octombrie 2021
Duminică, 17 Octombrie 2021
Duminică, 19 Septembrie 2021
Miercuri, 25 August 2021