Durerile de cap după actul sexual, mai frecvente la bărbaţi, decât la femei

375
Durerile de cap după actul sexual, mai frecvente la bărbaţi, decât la femei - dureriledecap61-1627995922.jpg

Articole de la același autor

Medicii afirmă că vasodilataţia din timpul actului sexual poate fi un factor declanşator al cefaleei coitale, durere de cap ce poate să apară imediat după orgasm. Cauzele exacte care duc la apariţia durerilor de cap în timpul unui act sexual sau imediat după aceea sunt încă necunoscute, însă specialiştii presupun că o posibilă explicaţie poate fi schimbarea bruscă de flux sangvin şi scăderea ulterioară a tensiunii arteriale care apare imediat după orgasm.

Alţi experţi sunt de părere că acest tip de dureri reprezintă rezultatul eliberării de adrenalină care „inundă” organismul, în contextul unei activităţi sexuale intense. Mai rar, s-a demonstrat că durerile de cap apar ca efecte secundare ale pastilelor folosite în tratamentul problemelor de erecţie. „Durerile de cap din timpul actului sexual sunt date în special de vasodilataţia din acel moment. Este o stare care apare destul de rar şi afectează în special persoanele mai sensibile, predispuse migrenelor”, a declarat dr. Roxana Mischianu.


Deşi în general femeile sunt cele care au mai frecvent dureri de cap, aceste stări vizează în special bărbaţii, ei fiind de trei ori mai expuşi riscului decât partenerele lor. Durerile de cap pot să apară la orice vârstă, însă cei mai predispuşi sunt bărbaţii de 20 de ani, dar şi cei între 35 şi 45 de ani. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.566 secunde