Două persoane au murit din cauza gripei, la Constanța! Spitalul Județean interzice accesul vizitatorilor

4049
Două persoane au murit din cauza gripei, la Constanța! Spitalul Județean interzice accesul vizitatorilor - 02gripamfaxmasca1392122723145424-1548244051.jpg

Articole de la același autor

Începând de mâine, accesul vizitatorilor în Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța va fi interzis. Măsura a fost luată de conducerea SCJU "Sf. Apostol Andrei" Constanța, ca urmare a numărului crescut de pacienți diagnosticați cu infecții acute ale căilor respiratorii superioare. 


"Pacienții care au de efectuat investigații în cadrul SCJU, se vor echipa corepunzător cu halat, mască și totoși de unică folosință. Echipamentul este pus la dispoziție gratuit, de către conducerea SCJU, și se regăsește la intrarea în spital (ușa rotativă). În același timp reamintim pacienților și vizitatorilor că accesul în incinta Spitalului Județean se face doar pe la intrarea special amenajată pentru vizitatori, dinspre bulevardul Tomis (ușa rotativă), iar accesul la Unitatea Primiri Urgențe și Ambulatoriul de specialitate este posibil din strada Nicolae Iorga", explică reprezentanții Spitalului Județean Constanța.


Potrivit acestora, în săptămâna 14 - 21 ianuarie, s-au înregistrat 87 infecții acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS) dintre care 79 au necesitat internare. 72 dintre pacienții diagnosticați cu IACRS au vârste cuprinse între 0 și 14 ani. În aceeași perioadă, au fost diagnosticați cu pneumonie 106 pacienți (96 copii) și au fost confirmate patru cazuri de gripă (trei virus gripal AH1 și 1 AH3), dintre care două s-au soldat cu decesul pacienților. Niciunul dintre cei patru pacienți nu fusese vaccinat antigripal.


"Față de alte viroze respiratorii, gripa debutează brusc, cu febră mare, frecvente dureri de mușchi și articulații,durere de cap și stare generală alterată. Spre deosebire de gripă, debutul virozelor respiratorii este lent, se remarcă rinoreea, tusea și răgușeala. Virusurile gripale se transmit de la om la om prin tuse și strănut. Există însă și riscul transmiterii prin atingerea suprafețelor sau obiectelor contaminate cu virusuri gripale. Se recomandă respectarea măsurilor de igienă personală (spălarea pe mâini cu apă și săpun , folosirea batistelor pentru strănut sau tuse, respectarea unui regim de viață sănătos- alimentație bazată pe fructe și legume, odihnă și mișcare), evitarea automedicației și prezentarea la medic încă de la primele semne de boală, pentru diagnostic și tratament imediat", precizează Crina Kibedi, purtătorul de cuvânt al Spitalulului Clinic Județean Constanța.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2832 secunde