Două focare de gripă aviară în gospodării din județul Constanța

178
Două focare de gripă aviară în gospodării din județul Constanța - gripaaviaratopraisarsc46-1487093750.jpg

Articole de la același autor

Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală din București a confirmat prezența virusului influenței aviare H5N8 HPAI, în localitatea Almalău, comuna Ostrov, în două focare, la păsări domestice. 


În urma analizelor primite, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Constanța a luat măsurile de combatere specifice, stabilindu-se două zone de restricții sanitare veterinare, în jurul focarelor confirmate, respective zona de protecție de trei kilometri - localitatea Almalău și zona de supraveghere de zece kilometri - Ostrov, Bugeag, Gârlița și Esechioi. 


"Măsurile sunt dispuse pentru o perioadă de cel puțin 21 de zile de la data încheierii curățării și dezinsecției în exploatațiile infectate, respectiv 30 de zile pentru zona de supraveghere. 


În acest sens, subliniem obligația deținătorilor de păsări de a notifica medicul veterinar de liberă practică concesionar și DSVSA Constanța asupra oricărei suspiciuni de boală, în caz de mortalitate și morbiditate, manifestate la păsările aflate în proprietate", precizează directorul executiv al DSV Constanța, dr. Diana Cristescu. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2706 secunde