Diabetul, tratat cu doar trei minute de sport pe săptămână

1414
Diabetul, tratat cu doar trei minute de sport pe săptămână - diabetsport-1323721593.jpg
O echipă de cercetători britanici a ajuns la concluzia că trei minute de exerciții fizice pe săptămână, ar putea ajuta la prevenirea și tratarea diabetului de tip 2.
Oamenii de știință de la Universitatea din Bath, Marea Britanie, au cerut unor voluntari să facă câteva mișcări pe bicicletă, de trei ori pe săptămână. La o lună și jumătate de la începutul antrenamentului, cercetătorii au constatat o îmbunătățire cu 28% a nivelului lor de insulină.
Diabetul de tip 2 apare atunci când nivelul de zahăr în sânge se ridică la niveluri înalte, din cauza funcției insulinice reduse, determinate adesea de o viață sedentară.
Programul sportiv conceput de oamenii de știință este foarte simplu, scurt și ajută la menținerea unor niveluri rezonabile de zahăr în sânge. Prin urmare, trei minute pe săptămână petrecute pe bicicleta medicinală îi ajută pe diabetici, dar nu și pe cei care vor să piardă din greutate. Sprinturile pe bicicletă sunt prea scurte pentru a permite arderea multor calorii, susțin cercetătorii.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 09 Decembrie 2011
Stire din Sănătate : Cum poți preveni bolile de inimă
Marţi, 15 Noiembrie 2011
Stire din Sănătate : Cum să ținem un post sănătos
Luni, 14 Noiembrie 2011
Stire din Sănătate : De ce ne îmbolnăvim de diabet
Vineri, 11 Noiembrie 2011
Stire din Sănătate : Copiii cu diabet ne măsoară glicemia
Pagina a fost generata in 0.2575 secunde