Diabetul se tratează prin modificarea stilului de viaţă

260
Diabetul se tratează prin modificarea stilului de viaţă - diabetul2-1630854189.jpg

Articole de la același autor

De cele mai multe ori, stilul de viaţă nesănătos, stresul, ritmul ameţitor în care trăim, calitatea vieţii, toţi aceşti factori ne influenţează starea de sănătate, fizică şi psihică. Astfel, medicii constată că anumite afecţiuni se manifestă în mod îngrijorător în ultimii ani, devenind aşa-numitele boli ale secolului 21. Acestea sunt: obezitatea, diabetul, bolile cardiovasculare, cancerul, depresia, Alzheimerul.

Diabetul ocupă, însă, un loc din ce în ce mai important în acest top, iar diabetul zaharat de tip 2 este cea mai des întâlnită formă a bolii. Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, până în 2030, există pericolul ca diabetul să reprezinte cea de-a şaptea cauză de deces, pe glob.

În prezent, România se află pe locul 2 în Europa în ceea ce priveşte incidenţa diabetului zaharat de tip 2; prevalenţa acestei afecţiuni la populaţia adultă este de 11,6 %, iar prediabetul are o prevalenţă de peste 16 %.

Caracteristica principală a diabetului este faptul că organismul nu poate folosi eficient insulina. La început, pancreasul compensează, producând mai multă insulină, dar cu timpul, pe măsură ce boala evoluează, acesta nu mai poate ţine pasul, iar valorile glicemiilor încep să crească. Dacă organismul este expus mai mult timp la valori glicemice peste normal, acestea vor începe să afecteze diverse organe şi sisteme, cele mai sensibile fiind ochii, rinichii, sistemul nervos şi inima.

Diabetul zaharat tip 2 se tratează prin modificarea stilului de viaţă, medicamente orale şi insulina. Unii oameni îşi pot ţine diabetul sub control printr-o alimentaţie echilibrată şi sport, dar majoritatea pacienţilor vor necesita tratament medicamentos şi/ sau insulină, susţine dr. Ioana Florenţiu. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6904 secunde