Dezechilibrele emoționale și stresul, cauze ale tulburărilor endocrine

323
Dezechilibrele emoționale și stresul, cauze ale tulburărilor endocrine - tulburariglandesursaehospice-1626627502.jpg

Articole de la același autor

Uneori, tulburările de la nivelul glandelor endocrine sunt declanşate de anumite stări emoţionale şi de stres. De ce? Pentru că mintea umană este în legătură strânsă cu organismul, acesta ar putea manifesta diferite semne de alarmă pentru a atrage atenţia asupra anumitor dezechilibre.

Anxietatea, în acest caz, este primul semn care poate anunţa tulburări ale glandelor endocrine. Dacă manifestările specifice anxietăţii persistă pentru o perioadă lungă de timp, este necesar să descoperiţi cauza, precizează site-ul sfaturimedicale.ro. Acest lucru este necesar atât pentru mintea dumneavoastră, cât şi pentru corp, care suferă simptomele fizice.

Anxietatea este o emoţie principală, necesară supravieţuirii, pe care fiecare om o experimentează de multe ori în viaţă. Este asociată cu reacţia automată „luptă sau fugi”, care produce în organism schimbările necesare pentru a putea lupta sau a fugi în cazul unui atac sau al unui pericol iminent. Totuşi, atunci când această emoţie se intensifică, ataşându-se de situaţii sau persoane care nu prezintă un pericol real, sau când devine omniprezentă, poate afecta puterea de concentrare, apetitul, somnul, relaţiile sociale, sănătatea şi calitatea vieţii, în general.

Pe de altă parte, sistemul endocrin produce hormoni, care sunt trimişi/ distribuiţi în corp prin intermediul sistemului circulator. Hormonii echilibrează o mare parte dintre procesele organismului, cum ar fi respiraţia şi controlul greutăţii. Când există anxietate, corpul secretă hormonii de stres, adrenalină şi cortizol, pregătind corpul pentru un pericol iminent, de tipul „luptă sau fugi”. În plus, atunci când în organism există exces de cortizol, acesta inhibă funcţia glandei tiroide, cea mai mare glandă a sistemului endocrin, declanşând o disfuncţie a acesteia. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.006 secunde