De unde ne luăm vitaminele și mineralele în timpul sezonului rece

157
De unde ne luăm vitaminele și mineralele în timpul sezonului rece - deunde-1575620312.jpg

Articole de la același autor

Pe lângă frig, iarna aduce o continuă senzație de oboseală, depresii, răceli, viroze și, mai rău decât toate acestea, tendința de a mânca mai mult. Ideea că trebuie să mâncăm mai mult, ca să facem față frigului, nu este neapărat adevărată. Cea mai mare parte din timp ne-o petrecem în spații încălzite, așa că necesarul suplimentar de calorii trebuie să fie minim, dar poate foarte bine să și lipsească. În niciun caz nu este necesar un abuz de alimente grase sau foarte consistente, informează romedic.ro. 
Vitamina C este fundamental necesară în perioada rece. Previne virozele și crește imunitatea organismului. Dar vitamina C nu este singurul supliment necesar. Iarna este vital un aport crescut de fier, zinc și magneziu, iar toate acestea ajung în organism printr-o alimentație bogată în legume și fructe. 


Hidratarea eficientă nu este o necesitate doar vara. Iarna, cel puțin la fel de mult ca și vara, o hidratare bună a organismului este secretul care te ține în formă. Aerul rece și uscat contribuie la pierderea de apă din organism, iar un aport corespunzător de lichide este vital. Un organism bine hidratat este capabil să facă față cu succes oricărei infecții. Regula celor doi litri de lichide pe zi (inclusiv ceaiuri, supe și sucuri naturale) este obligatorie iarna. 


Un plan alimentar eficient este absolut necesar. Consumă de două ori pe săptămână pește gras, care aduce o adevărată infuzie de vitamina D. Iarna, organismul sintetizează foarte greu vitamina D, astfel că aportul din exterior este obligatoriu. În plus, vitamina D este foarte eficientă în prevenirea virozelor și gripelor specifice sezonului. 


Trei nuci pe zi sunt suficiente pentru necesarul de magneziu și acizi grași esențiali. Alunele sunt o altă variantă, dar nu mai mult de 20 de grame zilnic, ca să nu cazi în extrema excesului de calorii. Nucile, alunele, migdalele sunt un excelent suport pentru piele și păr, deosebit de afectate de vremea rece. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4779 secunde