De ce trebuie să renunțați la fumat

507
De ce trebuie să renunțați la fumat - fumat-1315428809.jpg
Legislația privind interzicerea fumatului în spațiile publice stagnează în țara noastră, comparativ cu restul țărilor EU. Asupra acestui aspect au atras atenția medicii pneumoftiziologici, prezenți, la începutul acestei luni, la Conferința Națională de Tabacologie, desfășurată la Iași.
"Fumatul în spațiile închise este interzis în multe țări europene, nu ca o discriminare a fumătorilor, ci pentru a respecta dreptul oricărui om, fumător sau nu, la respirarea aerului nepoluat. Educația despre sănătate în România are mari lacune, multe familii își expun copiii la fum de țigară, multe femei fumează în timpul sarcinii și alăptării și multe dintre cele care întrerup fumatul în timpul sarcinii se reapucă de fumat imediat după ce nasc. În aceste condiții, drepturile nefumătorilor se bazează doar pe bunul simț sau cei șapte ani de acasă ai unor fumători care se gândesc la disconfortul și riscurile fumatului pasiv", a afirmat dr. Vera Eniko Pall, medic specialist pneumoftiziologie.
De asemenea, participanții au atras atenția asupra consecințelor pe care le are fumatul asupra organismului, căci distruge, încet dar sigur, sistemul cardiovascular, crește incidența cancerului și scade vârsta de apariție a bolilor respiratorii.
De menționat că persoanele care doresc să renunțe la acest viciu pot apela la programul STOP FUMAT, apelând la numărul de telefon 0800878673, gratuit în Romtelecom.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 23 August 2011
Stire din Sănătate : Fumatul este o boală cronică
Marţi, 01 Iunie 2010
Stire din Sănătate : Tutunul - otrava care ucide lent
Marţi, 22 Februarie 2011
Stire din Politică-Administrație : Discordie în PSD Constanța
Pagina a fost generata in 0.5418 secunde