De ce se depigmentează pielea?

603

Articole recomandate

Vitiligo este o afecțiune cronică a pielii caracterizată prin apariția unor pete albe, de dimensiuni variabile și cu o localizare aleatorie. Aceste zone sunt depigmentate din cauza distrugerii melanocitelor – celulele res-ponsabile pentru pigmentarea pielii.
"Vitiligo este o boală în care pielea își pierde culoarea, dar numărul total de melanocite rămâne constant, acumulându-se în periferia părții albe. Cauzele care declanșează afecțiunea sunt incomplet cunoscute, iar tratamentul nu este sigur sau definitiv", a declarat dr. Anca Zbranca, medic dermatolog pentru www.topsanatate.ro.
Cu toate că originea bolii nu este cunoscută, se crede că este vorba de o boală autoimună în care anticorpii produși de organism atacă și distrug propriile melanocite.
Vitiligo poate apărea la orice vârstă și evoluează diferit, la unele persoane depigmentările putând stagna ani de zile. Vitiligo nu este o afecțiune contagioasă și nu se transmite prin atingere.
Boala apare indiferent de gradul de igienă personală, iar evoluția nu este influențată de ritmul spălărilor. Nici alimentația nu are legătură cu extinderea acestei afecțiuni.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7737 secunde