De ce nu mai produce vaccinuri Institutul Cantacuzino

143
De ce nu mai produce vaccinuri Institutul Cantacuzino - decenumaiproducevaccinuri-1432229991.jpg

Articole de la același autor

Institutul Cantacuzino nu va face vaccin antigripal nici în sezonul 2015/2016 - chiar dacă, din 2013, are autorizații de fabricație și de punere pe piață pentru acest produs -, întrucât are conturile blocate, conform liderului sindical dr. Monica Bălteanu.

"Institutul Cantacuzino a obținut autorizația de punere pe piață din 2013. Cu toate acestea, adică deși avem aceste două autorizații încă din 2013 și, mai mult, în vigoare și în 2015, ANM a găsit un lot de vaccin neconform cerințelor europene în domeniu și a oprit de la vaccinare cele 400.000 de doze produse la noi", a declarat medicul.

Dr. Bălteanu a mai precizat că Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat, încă din martie, formula pentru vaccinul antigripal sezonier, așa că deja s-a început prepararea acestor produse. Ministerul Sănătății va face licitația pentru vaccin în octombrie.

Anul 2012 a fost primul în care în campania de imunizare gratuită împotriva gripei nu au mai fost folosite vaccinuri de la Institutul Cantacuzino, după ce, în ianuarie 2012, multe loturi cu doze fabricate la acest institut au fost retrase, din cauza unei concentrații scăzute a tulpinei B, linia de producție a fiolelor fiind ulterior închisă. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5576 secunde