De ce este importantă vaccinarea gravidelor

160
De ce este importantă vaccinarea gravidelor - vaccingravide-1507722216.jpg

Articole de la același autor

Vaccinarea gravidelor contra tusei convulsive ar putea preveni nouă din zece cazuri la sugari, sugerează un studiu realizat recent în Statele Unite ale Americii, citat de Reuters. În cadrul studiului, oamenii de știință au analizat date prelevate de la 251 de bebeluși care au dezvoltat tuse convulsivă înainte de împlinirea vârstei de două luni și de la un grup de control format din 537 de copii mici care nu au avut pertussis.

Prin administrarea vaccinului pentru tetanus, difterie și pertussis (TdaP) gravidelor aflate în al treilea trimestru al sarcinii pot fi prevenite circa 78 de cazuri de tuse convulsivă la bebeluși la fiecare o sută de femei imunizate, au notat cercetătorii. În cazul femeilor care au fost vaccinate în al doilea trimestru de sarcină vaccinul a avut o eficacitate de 64%.

Când femeile au fost imunizate în orice moment al sarcinii, eficacitatea a fost de 51%.

În urma analizării cazurilor severe, care au necesitat spitalizare, cercetătorii au concluzionat că rata de eficacitate a vaccinului a fost de 90%.

"Evaluarea noastră se adaugă numărului din ce în ce mai mare de dovezi care atestă că imunizarea efectuată în timpul sarcinii este eficientă pentru protejarea nou-născuților împotriva tusei convulsive în primele luni de viață - o perioadă în care sugarii au un risc mai mare de a dezvolta infecții severe sau mortale cu pertussis", a declarat Tami Skoff din cadrul Centrului de Control și Prevenire a Bolilor (CDC) din Atlanta, potrivit surselor menționate.

Autoritățile din domeniul sanitar din mai multe țări au recomandat imunizarea în timpul sarcinii, ca și efectuarea unei serii de trei vaccinuri pentru sugari, începând de la aproximativ șase săptămâni de viață până la trei luni. Unele state recomandă, de asemenea, ca femeile să fie imunizate în timpul fiecărei sarcini, deoarece eficacitatea vaccinului descrește în timp.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7121 secunde