Curățarea sistemului limfatic ajută la detoxifierea tuturor organelor

229
Curățarea sistemului limfatic ajută la detoxifierea tuturor organelor - fondsistemullimfatic-1631027060.jpg

Articole de la același autor

Sistemul limfatic este situat de-a lungul corpului și acționează ca un sistem de canalizare în miniatură. El are rolul de a transporta deșeurile din celule, sânge, colon și rinichi, întrucât funcționează ca un filtru pentru bacterii, microorganisme și de eliminator a celulelor moarte și a deșeurilor din corp.



Ca urmare, alimentele pe care le consumați sunt digerate de organism pentru a extrage substanțele nutritive necesare pentru fiecare celulă vie a corpului uman. Celulele, la rândul lor, procesează acești nutrienți și astfel sunt eliberate unele deșeuri. Așa că, o detoxifiere regulată este vitală, altfel organismul se va îneca în propriile deșeuri și vor apărea blocaje ale ganglionilor limfatici, care vor reduce capacitatea organismului de a rezista bolilor. Potrivit specialiștilor, curățarea sistemului limfatic ajută la detoxifierea fiecărui organ din corp.

În principiu, toată lumea are nevoie de o detoxifiere a sistemului limfatic, pentru a scăpa de toate deșeurile acumulate de-a lungul vieții.

Dr. Emilia Costin este de părere că prin curățarea acestui sistem ajutați la curățarea fiecărui organ din corp. Desigur, sistemul limfatic se poate bloca din cauza unui consum excesiv de lactate, tutun, alcool, medicamente, sau din cauza deshidratării, pesticidelor, bolilor și virușilor.

Simptomele unui sistem limfatic lent, încărcat include incapacitatea de a lupta împotriva infecțiilor și bolilor, a infecțiilor recurente și a bolilor recidivante, dar și în cazul oboselii persistente, care nu se ameliorează prin somn și odihnă. În același timp, umflarea ganglionilor limfatici constantă poate fi un semn al unei boli grave: limfom, leucemie sau tulburări autoimune, dar și umflarea splinei. Totodată, poate prevesti o circulație proastă a sângelui, mâncărimi pe corp care nu sunt cauzate de iritații sau boli de piele, tensiune arterială sistolică mare, alergii și sinuzită etc.

Cum puteți curăța limfa? Simplu! Faceți o supă de legume! De ce? Pentru că, spun medicii, vitaminele și mineralele sunt extrem de importante pentru procesul de detoxifiere. Dieta de curățare a sistemului limfatic se bazează pe consumul de alimente organice, proaspete: ceapă verde, dovlecei, țelină, pătrunjel, semințe de muștar, gulii, varză, ardei, spanac, salată verde, broccoli și morcovi. De la unele din aceste legume se pot folosi și rădăcina și frunzele. Ele se pot consuma sub formă de supă cu apă distilată, din care se beau câte trei pahare pe zi, înainte de masă.

De asemenea, puteți opta pentru combinația de usturoi și ghimbir. De fapt, la capitolul alimente detoxifiante, medicii recomandă usturoiul, ca un asistent puternic pentru sistemul limfatic, care îl ajută să scurgă toate metalele toxice și otrăvurile din corp, precum și ghimbirul, care stimulează circulația sângelui și a lichidelor din corp, inclusiv a lichidului limfatic. Nu în ultimul rând, ceaiul de drăgaică (sânziene) se prepară dintr-o linguriță de plantă, la o cană de apă, și se fierbe timp de zece minute. După aceea, se beau câte doi litri pe zi. Cura durează 3-4 săptămâni.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6393 secunde