Cum vă învăţaţi copilul să-şi accepte frăţiorul sau surioara?

180
Cum vă învăţaţi copilul să-şi accepte frăţiorul sau surioara? - cumvafaceticopilul22-1631458683.jpg

Articole de la același autor

De cele mai multe ori, venirea pe lume a unui frate sau a unei surioare poate fi văzută de celălalt copil al familiei ca o provocare, nu întotdeauna uşoară. Cum vă puteţi ajuta copilul să se adapteze la viaţa alături de un frate mai mic? În primul rând, lăsaţi-l pe copilul mai mare să aleagă un cadou de bun venit în familie pentru nou-născut şi, de asemenea, gândiţi-vă la un cadou pe care noul membru al familiei îl poate oferi fratelui său mai mare. Spre exemplu, o păpuşă căreia îi puteţi schimba scutecele ar fi ceva distractiv, mai ales când vă va vedea cum schimbaţi bebeluşul, exersând în paralel.

Apoi, pe un ton calm, stabiliţi limite şi reguli clare legate de nou-născut şi asiguraţi-vă că cel mare înţelege cine este „şeful” din casă.

Potrivit specialiştilor Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie „Euromaterna”, copiii mai mari se pot simţi nemulţumiţi de prezenţa noului membru al familiei. „Deşi aceste sentimente sunt naturale şi de aşteptat, explicaţi-i copilului când se comportă neadecvat şi învăţaţi-l să fie blând -puteţi exersa atingeri uşoare cu animalul de companie sau cu jucăriile sale. Învăţaţi-l cum să ţină bebeluşul în braţe în siguranţă (cu ajutorul vostru) şi permiteţi-i să-şi îmbrăţişeze fratele sau sora mai mică ori de câte ori se iveşte ocazia. După aceea, faceţi activităţi împreună în timp ce alăptaţi, cum ar fi cititul, inventatul poveştilor sau cântatul. Puteţi, de asemenea, să-i puneţi la dispoziţie un kit cu jucării interactive, poate chiar şi o gustare, cu care copilul se poate juca atunci când staţi cu bebeluşul, sau îl hrăniţi”, au subliniat medicii.

Cel mai important lucru pe care îl puteţi face pentru a vă ajuta copilul să se adapteze la viaţa alături de un frate sau o soră este, probabil, cel mai dificil lucru de facilitat - asiguraţi-vă că fratele mai mare primeşte suficient de mult timp „unu-la-unu”.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3247 secunde