Cum se tratează "vasele sparte"

268
Cum se tratează

Articole de la același autor

Sarcina și obezitatea sunt doi factori principali care determină apariția varicelor la femei, spun medicii. Se pare că femeile care nu au dat naștere la copii și și-au îngrijit silueta fac mai rar varice.

Există o serie întreagă de simp-tome care însoțesc varicele. Chiar dacă aceste simptome nu sunt extrem de deranjante, este de dorit să ne prezentăm la medic, dat fiind că stadiile incipiente ale bolii vari-coase pot beneficia de tratamente mai puțin agresive, ambulatorii.

"În cele mai multe cazuri, îmbolnăvirea venelor superficiale este rezultatul unei boli a sistemului venos din profunzimea piciorului, afecțiune numită insuficiență venoasă. Boala varicoasă apare din cauza slăbirii rezistenței peretelui venos și funcționării neadecvate a valvelor venoase. Datorită gravitației, cantitatea de sânge din venele membrelor inferioare se mărește, determinând creșterea în volum a venelor superficiale ale piciorului, ceea ce face ca, în timp, acestea să devină mai lungi, proeminente, îngroșate și dureroase.

Tratamentul presupune și rezolvarea problemelor legate de aspectul inestetic al acestor vene dilatate. Intră în discuție inclusiv așa numitele «vase sparte» sau venectazii, care se pot trata cu ușurință prin scleroterapie sau metoda laser-terapiei.

Nu este deloc de ignorat faptul că boala varicoasă este o afec-țiune evolutivă, cu potențial invalidant. Acest lucru impune o diagnosticare riguroasă a stadiului bolii, pentru a alege metoda optimă de tratament, în conformitate cu dorința pacientului", explică Aura Manole, manager On Clinic Constanța. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6905 secunde