Cum se deosebesc tulburările hormonale de alte afecțiuni

324
Cum se deosebesc tulburările hormonale de alte afecțiuni - tulburari-1472051915.jpg

Articole de la același autor

Funcționarea defectuoasă a tiroidei face ca întreg organismul să aibă de suferit.


Cele mai frecvente simptome, specifice tulburărilor tiroidiene, care pot apărea, atât la bărbați, cât și la femei, sunt: insomnia, oboseala, pielea uscată, hipertensiunea, creșterea nivelului de colesterol, vocea răgușită, scăderea libidoului, modificări ale apetitului, fluctuații ale temperaturii, dureri musculare, păr fragil și subțire etc.


"Dereglările glandei tiroide sunt urmate de anumite semne care sunt ignorate, de multe ori. Aceste semne sunt resimțite în întreg orga-nismul și doar analizele specifice și prezența pacientului la un consult de specialitate pot stabili cu exactitate dacă este vorba despre un dezechilibru hormonal, deoarece unele simptome pot apărea și în prezența altor afecțiuni", explică dr. Eduard Circo, specialist endocrinolog. 


De exemplu, la femeile peste 40 de ani, aceste simptome pot pre-vesti apariția menopauzei, mai ales că dereglările hormonale pot in-fluența și ciclul menstrual. Acest lucru poate fi clarificat cu un simplu test de sânge. Atenție însă, semnele care prevestesc apariția unei afec-țiuni nu trebuie ignorate, iar orice boală depistată din timp este mult mai ușor de tratat. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0844 secunde