Cum pot trece copiii peste frica de doctor

147
Cum pot trece copiii peste frica de doctor - cumpotrtrececopiii-1431443576.jpg

Articole de la același autor

Asociația Studenților și Medicilor Voluntari (ASMV) va derula o nouă activitate în cadrul proiectului "Nu mi-e frică de doctor!".

Voluntarii ASMV vor merge la Grădinița nr. 51 din Constanța, în data de 14 mai, la ora 10.00, și le vor arăta copiilor de la grupa "Waldorf" ce înseamnă actul medical și ce se întâmplă atunci când merg la medic. Copiii vor putea interacționa cu instrumentele medicale și vor fi chiar ei medici și asistenți pentru "pacienții" lor, adică pentru jucăriile din grădiniță.

Acest program se adresează copiilor de vârstă preșcolară, cu scopul de a reduce, într-un mod ludic, frica copiilor de doctor și de mediul spitalicesc și, în același timp, oferă posibilitatea studenților la Medicină să învețe mai multe despre pediatrie, fructificând oportunitatea lucrului cu copiii.

Obiectivul principal îl reprezintă crearea unei atmosfere de încredere, unde co-piii se confruntă cu problema "spitalul și boala".

"Dorim să le învingem frica, arătându-le că boala și vindecarea ei fac parte din viața de zi cu zi și nu trebuie privite ca probleme amenințătoare și înspăimântătoare. Tema principală o reprezintă întâlnirea copiilor cu doctorul, aceștia jucând rolul de părinte ce merge cu copilul bolnav (reprezentat de păpuși, ursuleți) la doctor. În «sala de așteptare», micuții vor acumula noțiuni despre instrumentarul medical de bază și despre conduita prezentării la medic", a explicat dr. Dan Pletea, medic urgentist în cadrul Spitalului Municipal Medgidia. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4949 secunde