Cum ne ferim de răceală și gripă

170
Cum ne ferim de răceală și gripă - cumneferimderaceala-1414323063.jpg

Articole de la același autor

Schimbarea bruscă de temperatură provoacă nu numai disconfort, ci și o serie de probleme de sănătate, spun medicii. Printre acestea și virozele respiratorii, răceala și gripa.

Deși acestea încep cu simptome similare, febra puternică, durerile musculare, durerile de cap și de articulații fac diferența în diagnosticul de gripă.

"Răceala se manifestă printr-o serie de infecții virale ale aparatului respirator superior, de care se fac responsabile în special rinovirusurile. Acestea virusuri sunt mai active mai ales toamna, sau ori de câte ori imunitatea scade din cauza oscilațiilor de temperatură.

Gripa, pe de altă parte, debutează brusc, la o zi sau două de la intrarea în contact cu o persoană bolnavă sau de la infectare și se manifestă prin febră, frisoane, cefalee, dureri musculare, congestionarea faringelui (numita popular și «roșu în gât»), oboseală fizică și chiar grețuri și vărsături. Gripa este extrem de contagioasă, putând să se transmită chiar printr-un simplu strănut", explică dr. Loti Popescu, coordonatorul programelor de sănătate din cadrul Direcției de Sănătate Constanța.

Medicul susține că vaccinarea rămâne una dintre cele mai eficiente metode de prevenire a îmbolnăvirii, iar pe lângă aceasta, evitarea persoanelor bolnave, a aglomerațiilor. Evitarea automedicației și prezentarea la medicul de familie în cazul apariției unor simptome de gripă, răceală sau infecții respiratorii superioare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 21 Octombrie 2014
Stire din Sănătate : Măsuri de prevenire a gripei
Pagina a fost generata in 0.7516 secunde