Cum îți poate afecta sănătatea utilizarea tabletelor digitale tactile

540
Cum îți poate afecta sănătatea utilizarea tabletelor digitale tactile - tablete-1327953119.jpg
Folosirea în exces a tabletelor digitale cu "touchscreen" poate provoca dureri musculare, dar și torticolisul, reumatism localizat la mușchii cefei, care face ca mișcările gâtului să devină anevoioase și dureroase.
Acestea sunt concluziile unui studiu efectuat în Statele Unite ale Americii, care recomandă ca aceste gadget-uri să nu fie amplasate pe genunchi.
Chiar dacă sunt mult mai ușor de manevrat decât calculatoarele și nici nu sunt la fel de grele, cercetătorii susțin că utilizarea acestor tablete se asociază cu mișcarea capului și a gâtului, lucru ce duce la apariția durerilor la gât și la umeri.
Potrivit cercetătorilor americani, utilizatorii ar trebui să evite să așeze tabletele pe genunchi, cel puțin atunci când urmăresc un film. Mai mult, utilizarea dispozitivului într-o poziție prea ridicată pentru a tasta pe ecran poate avea efecte nocive. Oamenii de știință au insistat asupra necesității efectuării mai multor studii asupra efectelor tabletelor și a configurației lor asupra brațelor și a mâinilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 05 Noiembrie 2011
Stire din Actual : Noul virus informatic "Duqu" face ravagii
Pagina a fost generata in 0.5361 secunde