Cum deosebești un copil energic de un copil cu ADHD

270
Cum deosebești un copil energic de un copil cu ADHD - copiicuadhd2-1576053798.jpg

Articole de la același autor

La ora actuală, mulți copii suferă de sindromul ADHD, dar cum faceți diferența între un copil sănătos și altul cu ADHD? 
Dr. Florentina Boieru, medic pediatru, susține că ADHD este o afecțiune ce poate fi caracterizată prin lipsa de atenție, agitație excesivă și impulsivitate. În primul rând, trebuie precizat că aceasta are un caracter ereditar. 


"De cele mai multe ori, boala se manifestă în copilărie, până la vârsta de șapte ani și pentru a fi siguri de diagnostic, acest comportament trebuie să se mențină cel puțin șase luni. De-a lungul timpului, s-a demonstrat că băieții sunt mai susceptibili de a suferi de ADHD decât fetele. 


Cum vă dați seama că cel mic are o problemă? Copilul este extrem de agitat, începe o activitate, dar nu o duce la bun sfârșit, este dezorganizat, nu se poate concentra, se plictisește repede de orice și mai ales uită. Totodată, el nu este atent, vorbește foarte mult, îi întrerupe foarte des pe cei care vorbesc cu el și nu are răbdare să facă mai nimic. Mai mult decât atât, îi este greu să se integreze într-un grup și din această cauză nu are prieteni", a precizat medicul. 


Acest comportament se menține indiferent de mediul în care se află copilul: acasă, la joacă, la grădiniță sau la școală. Veți observa că fetița sau băiețelul cu ADHD se adaptează foarte greu sau deloc la disciplina impusă la școală sau la grădiniță. Așa cum era de așteptat, puterea de concentrare slabă va cauza rezultate slabe la învățătură, depresie, iar impulsivitatea va duce la apariția conflictelor în sânul familiei. 


Bineînțeles că un copil impulsiv, activ nu are obligatoriu acest sindrom. Oricum, familia este principalul observator, iar analiza obiectivă a manifestărilor copilului dumneavoastră vă va conduce sau nu către un ajutor de specialitate. 
Totuși, dacă are un temperament dinamic, îi puteți canaliza energia către activități sportive. În schimb, impulsivitatea, agresivitatea, de multe ori au cauze de natură psihologică, așa că este necesar să îi acordați timp și răbdare asumându-vă, pe lângă rolul de părinte, pe acela de prieten.


Pentru că, până acum, cauza ADHD nu a fost încă elucidată, tratamentul se adresează în principal manifestărilor. Medicamentele, psihoterapia, alimentația corespunzătoare și activitatea fizică reprezintă principalele căi de tratare a bolii. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.719 secunde