Cum avem grijă de sănătate pe perioada iernii
156
Articole de la același autor
Ce bătăi de cap poate da o injecție prost administrată
05 Decembrie 2014
Specialiștii Ovidius Clinical Hospital: "Cui ne adresăm dacă avem transaminaze crescute?"
11 Octombrie 2014
Cancerul de col uterin, cea mai cruntă suferință pentru paciente
03 Noiembrie 2014
800 de paciente vor putea să beneficieze gratuit de reconstrucție mamară
11 Octombrie 2014
Cursuri de comunicare pentru copii, la Constanța
22 Noiembrie 2014
Menținerea stării de sănătate pe perioada iernii poate deveni o adevărată provocare, având în vedere afecțiunile specifice de sezon, dar și sedentarismul aducător de kilograme în plus.
"Cuvântul de ordine este echilibrul. Acest lucru trebuie să ne ghideze atât în ceea ce privește stilul de viață, cât și alimentația. Astfel, avem pe de o parte sedentarii cărora le recomandăm să își mențină dieta din sezonul cald, adică mai multe vegetale decât carne, iar pe de altă parte avem persoanele foarte active, care își consumă energia mult mai repede și care au nevoie de un aport caloric susținut, mai ales pentru că se expun pentru o perioadă mai îndelun-gată temperaturilor scăzute.
Când expunerea la frig este prelungită, ponderea grăsimilor în dieta zilnică poate să ajungă la 30%, ele fiind principala sursă de calorii. Sunt recomandate grăsimile vegetale și animale de calitate", explică dr. Loti Popescu, coordonatorul programelor de sănătate din cadrul Direcției de Sănătate Publică Constanța.
"Cuvântul de ordine este echilibrul. Acest lucru trebuie să ne ghideze atât în ceea ce privește stilul de viață, cât și alimentația. Astfel, avem pe de o parte sedentarii cărora le recomandăm să își mențină dieta din sezonul cald, adică mai multe vegetale decât carne, iar pe de altă parte avem persoanele foarte active, care își consumă energia mult mai repede și care au nevoie de un aport caloric susținut, mai ales pentru că se expun pentru o perioadă mai îndelun-gată temperaturilor scăzute.
Când expunerea la frig este prelungită, ponderea grăsimilor în dieta zilnică poate să ajungă la 30%, ele fiind principala sursă de calorii. Sunt recomandate grăsimile vegetale și animale de calitate", explică dr. Loti Popescu, coordonatorul programelor de sănătate din cadrul Direcției de Sănătate Publică Constanța.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Marţi, 09 Decembrie 2014
Duminică, 07 Decembrie 2014
Joi, 04 Decembrie 2014
Marţi, 02 Decembrie 2014
Sâmbătă, 29 Noiembrie 2014
Vineri, 28 Noiembrie 2014
Miercuri, 26 Noiembrie 2014
Luni, 24 Noiembrie 2014
Marţi, 02 Decembrie 2014
Sâmbătă, 29 Noiembrie 2014