Cum alegem ochelarii de soare potriviți pentru copii

211
Cum alegem ochelarii de soare  potriviți pentru copii - cumalegemochelariidesoare-1403437741.jpg

Articole de la același autor

La nicio vârstă nu suntem protejați de probleme medicale, astfel că, medicii recomandă ca și copiii să fie protejați de razele ultraviolete cu ochelari de soare și creme pentru protecția pielii.

Protecția UV este cel mai important criteriu de selecție al ochelarilor de soare, mai ales când este vorba despre ochelarii de soare pentru copii.

Pentru a avea certitudinea că sunt de calitate, aceștia trebuie achiziționați din cabinetele de optică medicală și nu de la tarabele din piață.

"În fiecare vară, mesajul nostru este același: protecția ochilor de razele ultraviolete. Este valabil atât pentru adulți cât și pentru copii. Este clar că doar în acest fel se pot evita afecțiunile oculare.

Neprotejând ochii celor mici de razele UV îi predispunem unor probleme de sănătate specifice cauzate de razele solare, care pot fi de natură temporară (senzații de mâncărime și iritare a ochiului, lăcrimarea ochiului, inflamarea ochiului, nevoia de a clipi des, fotofobie), dar și forme severe ce pot duce la apariția cataractei, arsuri la nivelul corneei și chiar forme de cancer la nivelul conjunctivitei sau a pleoapelor. Cele mai periculoase raze solare sunt cele care sunt reflectate în apă, deci ochelarii sunt nelipsiți la plajă", explică dr. Eliza Avram, medic primar oftalmolog.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5133 secunde