Cum "ajutăm" organismul să se adapteze în sezonul rece

139
Cum

Articole de la același autor

Pe lângă măsurile de prevenire a bolilor de sezon, precum răceala și gripa, sistemul imunitar poate fi susținut și cu ajutorul unei diete adecvate.

"Vitaminele din grupul B, regăsite fructe și legume sunt unele dintre cele mai importante vitamine pentru apărarea organismului. Sunt recomandate în mod special în sezonul rece deoarece ajută la menținerea sănătății membranelor mucoase a sistemului respirator, asigurând o barieră naturală în calea infecțiilor.

Multe fructe, vegetale, cereale și uleiuri din vegetale conțin vitamine și minerale, având calități antioxidante. Dintre acestea amintim citricele.

Extractul de ceai verde, hibiscusul care nu conține cafeină și ajută la reglarea problemelor cu hipertensiunea arterială, a nivelului colesterolului rău crescut sunt printre ceaiurile recomandate în sezon.

Campioană la conținutul de vitamina C, cătina vitaminizează organismul și îl ferește de răceală și kilogramele în plus. De asemenea, Vitamina E, care este prezentă în legumele verzi este o vitamină esențială, un antioxidant puternic ce reduce daunele produse în organism de smog, de poluare", explică dr. Gherghina Rizea, medic primar medicină de familie. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5468 secunde