Crudităţile induc o stare de hiperaciditate şi favorizează instalarea gastritei

195
Crudităţile induc o stare de hiperaciditate şi favorizează instalarea gastritei - gastrita-1627565866.jpg

Articole de la același autor

Gastrita reprezintă un grup de afecţiuni inflamatorii ale mucoasei gastrice, afecţiuni care pot fi simptomatice sau asimptomatice. Aceasta este determinată de agenţi infecţioşi (bacterii, virusuri, fungi, paraziţi), agenţi medicamentoşi, condiţii asociate (alcoolul, fumatul, ciroza hepatică, boala cronică de rinichi, stomacul operat). Dintre agenţii infecţioşi cel mai frecvent se întâlneşte infecţia cu bacteria Helicobacter pylori, care se află la nivelul mucoasei gastrice.

Factorii care favorizează inflamarea mucoasei gastrice sunt foarte diverşi. În primul rând, apare din cauza dezechilibrului dintre factorii de agresiune şi factorii de apărare. Factorii de agresiune sunt factorii de mediu şi aici intră fumatul, alcoolul, anumite ceaiuri ce conţin cofeină (ceai verde, ceai negru), băuturile carbogazoase.

Crudităţile, de asemenea, induc o stare de hiperaciditate şi favorizează instalarea gastritelor. Alţi factori de agresiune sunt acidul clorhidric şi pepsina ce se află în sucul gastric. Factorii de apărare ai mucoasei gastrice sunt reprezentaţi de integritatea mucoasei gastrice, stratul de mucus ce apără mucoasa gastrică şi fluxul sanguin ce o străbate. Gastrita, de cele mai multe ori, este asimptomatică, nu are absolut nici un simptom. Alteori, pot exista balonările, durerile de stomac, senzaţia de saţietate precoce după masă. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 15 Aprilie 2014
Stire din Diverse : Dieta pentru gastrită
Pagina a fost generata in 0.9059 secunde