Coplata din spitale nu va mai fi obligatorie

160
1
Coplata din spitale nu va mai fi obligatorie - coplatadinspitale-1401290553.jpg

Articole de la același autor

Considerată un eșec lamentabil, coplata achitată de pacienți la externarea din spitale ar putea fi plătită doar în anumite condiții, spun reprezentanții Ministerului Sănătății. 


"Gândim un sistem prin care coplata actuală, care s-a dovedit un eșec lamentabil, să fie eliminată, dar în schimb să poată fi inclusă prin posibilitatea pacientului de a da coplata medicului. Astfel ca pacientul, la externare, dacă dorește și apreciază serviciile medicului, să poată să facă acest lucru oficial prin casierie, prin bancă, printr-un venit impozabil și un procent să poată ajunge și la fondurile spitalului", a explicat dr. Dorel Sădesc, secretar de stat în Ministerul Sănătății. 


Acesta susține și schimbarea statutului medicului din spitale, care nu ar trebui încadrat la funcționar public. O soluție pentru această problemă ar fi ca medicul să nu mai apară ca angajatul spitalului, ci să aibă încheiat un contract de prestări servicii cu spitalul, scăzând obligațiile acestora către stat.


Comentează știrea

Soccer Shirts
14 august 2014

Moggridge and his interviewees discuss such questions as why a personal computer has a window in a desktop, what made Palm's handheld organizers so successful, what turns a game into a hobby, why Google is the search engine of choice, and why 30 million people in Japan choose the i-mode service for their cell phones. Soccer Shirts http://www.soccerstarsjerseys.com/

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5877 secunde