Copilul tușește? Nu-l îndopați cu pastile!

409

Articole de la același autor

Când un copil mic tușește, dr. Kati Blacioti, medic primar pediatru în cadrul Clinicii Homeomed consideră că primul lucru ce trebuie făcut este să cereți ajutorul medicului de familie, pentru a afla cauza care a produs tusea. Din păcate, majoritatea părinților se gândesc la ce este mai rău, ca de exemplu o pneumonie și încep să-și îndoape copilul cu pastile, ceea ce nu este recomandat. La polul opus sunt părinții care au declarat război medicamentelor și lasă ca lucrurile să se rezolve de la sine, ceea ce, din nou, este nerecomandat. 

Așadar, importantă rămâne aflarea cauzei tusei, pentru ca medicul să știe dacă sunt suficiente remediile naturiste, precum siropul de tuse pe bază de plante sau alte remedii alternative la care se poate recurge acasă. 

De reținut! În primii doi ani de viață, de regulă, bebelușii pot contracta mai multe răceli, însă părinții ar trebui să cheme neapărat medicul dacă tusea durează mai mult de zece zile și, în plus, este însoțită de probleme respiratorii și de febră. Cât privește cauzele tusei la sugari și copii, acestea sunt răceala de sezon, infecția urechilor, alergiile, refluxul acid, mâncărimile din gât, infecțiile virale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 31 Octombrie 2012
Stire din Sănătate : Când trebuie să vă îngrijoreze tusea
Vineri, 09 Noiembrie 2012
Stire din Cetățenești : De ce tușesc câinii
Marţi, 02 Octombrie 2012
Stire din Cetățenești : Cum tratăm rapid tusea
Pagina a fost generata in 1.2218 secunde