COPIL de 8 luni, UCIS DE MENINGITĂ. Medicii au spus că are febră de la roșu în gât și de la erupția dentară

82792
7

Articole de la același autor

Matias, un copil de 8 luni, a murit ieri din cauza meningitei. Mama băiatului, Otilia Urcaciu, o femeie din Suceava, a ajuns la medic, săptămâna trecută, iar acesta i-a spus inițial că cel mic face febră mare de la erupțiile dentare. 


Văzând că bebelușul se simte rău, femeia s-a dus din nou la medic, care i-a dat antibiotic pentru roșu în gât. În final, ieri, aceasta a ajuns cu copilul la Spitalul Clinic de Urgență din Suceava, unde a fost diagnosticat cu meningo-encefalită, copilul intrase deja în comă. 


Pentru că nu a fost muțumită de tratamentul din spital, mama copilului a solicitat transferul de urgență, cu un elicopter SMURD, la Iași, însă a fost prea târziu. Inima fragilă a lui Matias a încetat să mai bată. Acum, mama revoltată acuză medicii și afirmă că, dacă transferul s-ar fi făcut mai devreme, puiul său ar fi încă în viață. Toate mamele din țară îi sunt solidare, căci mediul online este plin cu mesaje de condoleanțe pentru părinții îndurerați. 


Ba mai mult, moartea lui Matias a stârnit o furie generală pe sistemul sanitar și pe faptul că medicii nu sunt suficient de prompți în situații de acest gen. De asemenea, a fost făcută o petiție online, pentru a fi semnată, în încercarea de a schimba sistemul cu ceva, pentru a nu mai muri și alți copii nevinovați. 


Petiție pentru micuțul Mattias

"Ferească Bunul Dumnezeu !!!!
Un îngeraș de doar 8 luni s-a stins din viata din nepasarea medicilor din Suceava. Ajuns la spital cu temperatura 39, părinților li s-a spus ca este din cauza erupției dentare, însă mititelul era cu mult mai bolnav, după ce a făcut convulsii și a intrat în comă, cu chiu cu vai, mititelul a fost transportat la spitalul din Iași, unde, din păcate, nu s-a mai putut face nimic. Mămici, tătici și bunici, vă rog din suflet semnați petiția pentru a face dreptate în cazul acestui îngeraș. Haideți să nu mai lăsăm măcelari pe post de doctori în spitalele țării noastre. Spuneți NU incompetenței medicilor. Refuzați sa fiți cobai și să vă lăsați copiii pe post de cobai, în spitalele din România".

VREM DREPTATE PT INGERAȘUL MATTIAS 

http://www.petitieonline.com/dreptate_pt_micutul_mattias


"Sistemul spitalicesc a mai luat în seara asta o viață.

Din păcate o gravă eroare medicală a trimis un mic puiuț la ceruri.

În ce țară locuim? În țara criminalilor, a celor ce ne hotărăsc destinele.....a celor care își iau examenele pe bani, sau sub catedra profesorului, a celor ce nu au habar ce înseamnă să pierzi ceva cu adevărat prețios. Dumnezeu să-i vegheze somnul veșnic, iar părinților să le dea putere de a depăși aceasta crudă durere!"

Xxx

"Doamne este de nedescris aceasta durere, multă putere părinților și ție îngerașule, drum lin și Dumnezeu să te odihnească, toată această durere, din cauza medicilor incompetenți din țara noastră".



Comentează știrea

mamicuta declara
19 octombrie 2016
sistemul medical nu e hotel!

"Mâncare nu mi-a adus deloc, nici dimineață, nici la amiază. Nici nu am nevoie, că nu pot să mănânc, dar nici măcar , nimic, nimic, nimic. Nici nu m-a băgat în seamă. Mi-au vorbit foarte urât. " a declarat mama cu patos in glas. dar cine era pacientul? asupra cui trebuia lumea din spital sa se concentreze? de tratat, l-au tratat. i-au sustinut functiile vitale cat a suportat organismul lui. dar cu asa o mama, dusmanii iti sunt prieteni. vreti adevarate cazuri de neglijenta? uitati-va la pacientii cronici de orice fel. aia este adevarata batjocura a sistemului. nu ca femeia nu a primit ciolan.

ion
19 octombrie 2016
de acord

Il ti de vineri pana luni cu 40,5, pentru ca-i ies dintii si are rosu-n gat. Si se dovedeste ca-i encefalita. Adica ai tinut un copil de 8 luni vineri, sambata, duminica si luni cu encefalita fara a-l duce la urgente si vinovati is medicii care au pus diagnosticul corect si au inceput tratamentul, dar prea tarziu pentru micut. Vinovatii trebuie cautati la Falcau. Medicul de familie in primul rand si mama in al doilea. Parerea mea.

Răspuns la: sistemul medical nu e hotel!
Adăugat de : mamicuta declara, 19 octombrie 2016
"Mâncare nu mi-a adus deloc, nici dimineață, nici la amiază. Nici nu am nevoie, că nu pot să mănânc, dar nici măcar , nimic, nimic, nimic...
o mama
19 octombrie 2016
nu e chiar asa

nu e chiar asa..eu din ce am vazut la tv si din ce s a discutat si aici nu vad mama vinovata..da..si eu am tinut fata acasa cu febra 40fara sa am un diagnostic..dupa ce zile in sir am umblat pe la dr..ce puteam sa fac??sau sa cred..de asta exista doctorii..mi a fost prescris antibiotic..pt rosu in gat la copil de 11luni..dupa 5zile de febra abia al treilea dr mi a spus ca va face o boala a copilariei si sa intrerup antibioticul..dar repet..al treilea dr..a cerut analize,a examinat copilul etc..si asta prin interventii sa ma primeasca cutare ca nu mi era pediatrul copilului meu..deci..cam despre asta vb..vi e usor sa vb..eu la urgente cand am ajuns prima oara mi a vb de parca venisem de pe centura orasului..nu eram in "toale" de gala pt ca am fugit de acasa cu copil cu febra mare,dar daca nu s imbracata nu inseamna ca s si proasta...nu stiu cine sunteti de luati apararea dr dar nu e chiar asa cum scrieti dvs!!in ziua de azi Dumnezeu sa ne mai pazeasca copilasii,nu doctorii ca e clar..

Lore
20 octombrie 2016
Imi pare rau condoleante familiei

Problema este la spital de ce doctorul care la văzut nu ia facut investigatiilecare trebuie sa vada de ce are febra si copilul meu la 2 luni jumate a fost diagnosticat cu meningita serosa da pentru ca o fost un doctor competent si a facut meseria si copilul meu este bine acum

rusine
21 octombrie 2016
ba e chiar asa

doamna, nu haina face omul, ci atitudinea, exprimarea si prioritatile in viata (gen, mancarica mamicutei, nu viata copilasului). intamplator, suntem pacienti ai sistemului, cunoastem foarte multe pentru articole cu adevarat incendiare despre sistemul medical cu ai sai doctori (unii agramati si nesimtiti, dar sustinuti politic), nu sa vorbim despre cum o mama isi tine copilul cu febra 40 fara sa se streseze peste weekend, apoi ii da incompetenti pe doctorii care incearca sa salveze ce a stricat ea.

Răspuns la: nu e chiar asa
Adăugat de : o mama, 19 octombrie 2016
nu e chiar asa..eu din ce am vazut la tv si din ce s a discutat si aici nu vad mama vinovata..da..si eu am tinut fata acasa cu febra 40fara sa am un...
giana
21 noiembrie 2016
fashion

La urgente mi s-a spus ca am palton frumos, zeflemitor si asteptand parca ceva..Tatalui copiilor cand a fugit in slapi la urgenta ca si-a spart copilul capul i s-a ras in nas ca este domnul cu papuci...Singurul lucru la care se uita doctorii si asistentele este cum esti imbracat sa stie cam cat cotizezi..si, spre surprinderea lor, unii oameni pur si simplu nu cotizeaza pentru ca nu au de gand sa incurajeze un comportament bolnav, criminal.

Elena
20 octombrie 2017
Asa este

Buna medici din romina sun cei ce cred ca bani cad din cer au salarele si pe deasupra asteapta ca bolnavi sau familia sa le bage grosul in buzunar eu am avut un nepotel care a decedat la dur numai 8 luni si din neglijenta cadrelor medicale sora mea era internata cu el in spital si can sa dus sai anunte ca copilul e din ce in ce mai grav a trimiso in salon zicindui "lasa draga ca nu moare acuma nu vez ce ora este medicu de garda duarme" dupa citeva insistari a mers medicul la el si copilul era in ultima faza au inceput sa se alarmeze si sai puna medicatie la duar citeva minute inainte sa declare decesul e o mare rusine ce se intimpla.E strigatori la cer. Dragi mamici febra maxima pentru eruptie la dintisori e de 38° ce trece peste e motiv de alarmare.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5461 secunde