Copiii români bolnavi de cancer au nevoie de tratament adecvat

423
Copiii români bolnavi de cancer  au nevoie de tratament adecvat - copiicancer-1335879362.jpg
În prezent, țara noastră se confruntă cu mari probleme în ceea ce privește oncologia pediatrică, susține dr. Maria-Despina Baghiu, președintele Societății Române de Onco-Hematologie Pediatrică (SROHP). Din acest motiv, medicul a amintit, zilele trecute, importanța unei strategii naționale în acest domeniu.

"România duce lipsă de centre standardizate pentru tratament, mijloace de diagnosticare corectă, dar și medicamente. Toate acestea duc la scăderea șanselor de viață ale copiilor bolnavi de cancer", a menționat dr. Baghiu.

Președintele SROHP este de părere că, pentru realizarea strategiei, se impune formarea medicilor și asistentelor, dar și a unor echipe interdisciplinare, formate din radioterapeut, pediatru și chirurg. Astfel, spitalele vor fi standardizate la nivel european, cu posibilități de tratament la nivelul UE.

În plus, la ora actuală, se constată o lipsă acută a citostaticelor pentru tratarea cancerului la copii, iar aceste medicamente nu figurează nici pe listele Ministerului Sănătății ca medicamente aprobate în țara noastră, a declarat și Carmen Uscatu, președintele Asociației "Salvează Vieți". În România, sunt înregistrați cinci mii de copii bolnavi de cancer, 500 se îmbolnăvesc în fiecare an, iar numai jumătate dintre ei supraviețuiesc.

"Principala cauză ar fi lipsa citostaticelor, a camerelor sterile, dar și a echipelor interdisciplinare care să trateze acești pacienți", crede și Carmen Uscatu. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3655 secunde