Controale la unitatea de primiri urgențe a Spitalului Județean

422
Controale la unitatea de primiri urgențe a Spitalului Județean - primiriurgente-1333472138.jpg
Ministerul Sănătății a anunțat, ieri, că reprezentanții direcțiilor de sănătate publică din țară controlează, săptămâna aceasta, toate cele 67 de unități de primiri urgențe din țară finanțate din bugetul de stat.
Potrivit Ministerului Sănătății, verificarea urmărește modul de funcționare și organizare a acestor unități, în conformitate cu prevederile legislative în vigoare, precum și modul de utilizare a fondurilor alocate anul trecut. Acțiunea face parte din strategia Ministerului Sănătății de a monitoriza și îmbunătăți activitatea UPU, unități care răspund și de activitatea medicală a echipajelor SMURD. 
"Verificările sunt realizate de către reprezentanți ai direcțiilor de sănătate publică și durează o săptămână de zile, cu posibilitatea de prelungire a duratei, în cazul în care este necesar. Am ales varianta în care echipele de control dintr-un județ verifică unitatea de primiri urgențe din alt județ, astfel încât să fie eliminată orice suspiciune privind rezultatele obținute", a declarat dr. Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătății.
La Constanța, verificările la secția de primiri urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență au demarat la începutul acestei săptămâni și se desfășoară în continuare zilele acestea.
"Unitatea de primiri urgențe de la Constanța este verificată, în prezent, de o echipă a DJSP Brașov, în timp ce inspectorii constănțeni efectuează controale în județul Covasna. Se evaluează secțiile din punct de vedere medical și economic conform metodologiei stabilite de Ministerul Sănătății", a declarat, ieri, dr. Mihaela Dinisov, directorul adjunct al Direcției Județene de Sănătate Publică din Constanța.
Concluziile rapoartelor de control vor fi analizate de către Comisia de Urgență a MS și vor sta la baza măsurilor și a deciziilor care se vor lua pentru dezvoltarea acestui sector în următorii doi ani. De asemenea, în baza datelor obținute, a nivelului de activitate și a categoriei din care fac parte, se vor stabili și criteriile standardizate de alocare a fondurilor pentru aceste unități.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.1808 secunde