Consultații stomatologice gratuite în satele constănțene

1052
Consultații stomatologice gratuite în satele constănțene - 7a7539d744846dbafd1824a15c5687ad.jpg

Articole de la același autor

Sătenii din mediul rural constăn-țean vor beneficia de consultații și tratamente stomatologice gratuite oferite de studenții la Medicină Dentară. Tinerii vor cutreiera județul Constanța, județul Călărași, dar și localitățile bulgare din apropierea frontierei, într-o caravană dotată cu aparatură medicală de ultimă generație.
Inițiativa face parte dintr-un proiect european transfrontalier, desfășurat de Facultatea de Medicină Dentară, Universitatea "Ovidius" și instituții similare din Bulgaria.
În județul Constanța, caravana dentară va poposi în Capidava și Topalu, unde va fi tratată populația, dar și la mai multe școli din județ. Printre acestea menționăm unitățile școlare din Cogealac, Poarta Albă, Castelu, Cobadin, Ostrov, Băneasa etc. Elevii vor afla mai multe despre cât de importantă este sănătatea dentară și vor beneficia, de asemenea, de consultații gratuite. Din octombrie, caravana va merge în toate localitățile unde prezența ei va fi solicitată de autorități. "Vrem, astfel, să venim în sprijinul persoanelor defavorizate și a celor cu dizabilități din județul Constanța", a afirmat dr. Corneliu Amariei, decanul Medicinii Dentare.
Caravana a fost prezentată, ieri, presei și a făcut o scurtă incursiune în localitatea 23 August, dar va porni la drum prin județ abia peste o lună. În această perioadă, autoritățile locale au sarcina de a anunța populația de sosirea stomatologilor.

În rural se simte lipsa dentiștilor
Inițiativa tinerilor stomatologi a fost salutată de comunitatea medicală. "Sunt multe sate unde nu sunt stomatologi și care trebuie să vină la Constanța pentru tratament. Îi costă drumul, plus diversele mate-riale sanitare, căci stomatologia este privată", a afirmat dr. Petru Bordei, decanul Facultății de Medicină.
La rândul său, dr. Constantin Dina, șeful Direcției de Sănătate Publică (DSP) Constanța, a arătat că se va propune Ministerului Sănătății realizarea cadrului legal pentru ca autoritățile locale să ofere stimulente medicilor stomatologi și celor de familie, pentru a-i "convinge" astfel să rămână la sate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 08 Februarie 2011
Stire din Sănătate : Ața dentară vă prelungește viața
Pagina a fost generata in 0.4222 secunde