Constănțenii cumpără prea des medicamente fără prescripție medicală!

98
Constănțenii cumpără prea des medicamente fără prescripție medicală! - constanteniicumparapreades-1404047212.jpg

Articole de la același autor

Potrivit reprezentanților Colegiului Farmaciștilor din Constanța, extrem de multe persoane cumpără în fiecare zi tratamente precum medicamente pentru durere sau febră, deși nu au prescripție medicală. Consumul este dublu, susțin specialiștii, dacă ne gândim că întreaga familie ajunge să consume medicamentele fără acordul medicului.

"Cel mai des se cumpără analgezicele, adică aspirina sau paracetamolul, pentru care nimeni nu primește rețetă. Desigur că aceste medicamente pot fi administrate și sub îndrumarea farmacistului, însă nu trebuie să uităm nici reacțiile adverse ale consumului exagerat. Mai mult decât atât, luate în doze mari, acestea pot deveni extrem de toxice și pot crea complicații medicale", susține farmacistul Vasile Rizea, președintele Colegiului Farmaciștilor Constanța.

Ultimul studiu farmaceutic arată că populația constănțeană cumpără medicamente cu prescripție medicală doar o dată la trei luni. Studiul mai arată că 29% dintre cei care au achiziționat în ultimele trei luni medicamente care se eliberează cu rețetă au achitat sume medii lunare cuprinse între 50-99 lei.

Studiul a fost desfășurat de Exact Cercetare și Consultanță, prin colaborare cu Link Resource, la inițiativa Institutului Aspen România. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8669 secunde