Constănțenii cu diaree au luat cu asalt Spitalul de Boli Infecțioase

517
Constănțenii cu diaree au luat cu asalt Spitalul de Boli Infecțioase - noinu31386784546-1535962878.jpg

Articole de la același autor

Medicii Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța au consultat în ultima săptămână 89 de pacienți cu boală diareică acută, din care 46 au necesitat internare.


Boala diareică acută, numită și Sindromul clinic al bolii diareice acute infecțioase este determinată de un număr mare și mereu în creștere de agenți diareigeni. Fiecare copil de până la cinci ani, face anual circa zece episoade de diaree. 


Sindromul diareic infecțios reprezintă emiterea rapidă de scaune lichide. Diareea este definită ca un fenomen patologic, care se manifestă prin eliminarea frecventă (3-40/24 ore) a unei cantități anormale de scaun, în special de apă (peste 300g/24 ore). Sindromul diareic însumează volume mari de pierderi lichidiene (până la 20 litri/24 ore). Pierderile de lichide pot conduce la dezechilibre hidroelectrolitice, însoțite de tulburari hemodinamice grave, precum colaps cardiovascular, cauzatoare de deces.


Sindromul diareic este însoțit frecvent de sindroamele febril și digestiv, cu inapetență, dureri în abdomen, greață, balonări și meteorism. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.283 secunde