Constănțeanul bolnav de gripă porcină a murit. Alte două persoane au fost descoperite cu acest virus

550
Constănțeanul bolnav de gripă porcină a murit. Alte două persoane au fost descoperite cu acest virus - pacientulbolnavdegripa-1362763786.jpg
Constănțeanul de 41 de ani diagnosticat cu gripă porcină a murit vineri dimineață. Bărbatul era internat la Spitalul Județean Constanța la secția ATI. Moartea acestuia a fost confirmată de directorul medical al instituției, dr. Cătălin Grasa. "Pacientul a decedat în această dimineață (n.r. - vineri), iar diagnosticul de gripă porcină a fost confirmat de probele pe care le-am primit de la București în urmă cu 24 de ore", a declarat medicul. 

De asemenea, vineri au fost confirmate de către INCDMI Cantacuzino cu virus gripal A/H1 încă două cazuri. O fetiță de patru ani din localitatea Crucea, internată la Spitalul Clinic de Urgență Constanța în secția de Terapie Acută, sub tratament de spe-cialitate și care este în stare instabilă, și o femeie de 36 de ani din loca-litatea Pecineaga, internată la Spitalul de Boli Infecțioase, cu evoluție favorabilă.

Direcția de Sănătate Publică Ju-dețeană Constanța recomandă per-soanelor care prezintă simptomatologie tip gripă, adică stare generală modificată, febră, dureri osteoarticulare, tuse, cefalee, dificultăți respi-ratorii, să se adreseze medicului în vederea stabilirii diagnosticului, tratamentului adecvat și supravegherii evoluției cazului. Astfel, numărul de decese confirmate cu gripă a ajuns la opt, dintre care șase cu virusul gripal AH1 și două cu virusul de tip B, conform datelor transmise de Centrul Național de supraveghere și control al bolilor transmisibile. De la începutul sezonului au fost înregis-trate 310 cazuri de gripă confirmate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.1678 secunde