Colegiul Medicilor: "Aproximativ 3000 de medici au părăsit România!"

92
Colegiul Medicilor:

Articole de la același autor

În 2013, un număr de aproximativ 3000 de medici au părăsit România, situație sesizată chiar de presa din Marea Britanie, potrivit unui comunicat de presă al Colegiului Medicilor din România. Mai exact, publicații renumite precum The Guardian sau British Medical Journal au analizat fenomenul migrației medicilor români în țări din Uniunea Europeană. Jurnaliștii britanici atrag atenția asupra faptului că migrația medicilor români a determinat criza sistemului de sănătate din România.

De asemenea, în articole a fost remarcat faptul că mult anunțata invazie a românilor după 1 ianuarie 2014 nu s-a produs, în vreme ce medicii români sunt foarte căutați la recrutări.

"Este trist că presa din alte țări semnalează acest fenomen și că decidenții din România rămân indiferenți și nu iau nici o măsură concretă pentru a motiva medicii să rămână în România. Trebuie să remarcăm, totodată și un grad de ipocrizie din partea țărilor care primesc medicii români, deoarece ele își rezolvă problema de sănătate publică, dar nu inițiază nici un program prin care cheltuielile educaționale ale statului român să fie recuperate prin programe și proiecte de pregătire profesională în România și investiții în sistemul de sănătate", a declarat dr. Vasile Astărăstoae, președintele Colegiului Medicilor din România.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 02 Noiembrie 2013
Stire din Sănătate : Malpraxisul, o nouă "epidemie"
Pagina a fost generata in 1.2114 secunde