Cine nu are voie să țină post

183
Cine nu are voie să țină post - cinenuarevoie-1438783790.jpg

Articole de la același autor

Spre deosebire de posturile de Crăciun și de Paști, postul Sfintei Mării durează doar două săptămâni, fiind o ocazie potrivită pentru detoxifierea organismului.

Atenție, însă! Lipsa proteinelor nu trebuie neglijată în cazul pacienților cu anemie, a celor care suferă de boli hepatice, digestive sau de nutriție.

"Diabeticilor nu li se recomandă să țină diete drastice, deci nici postul nu este o alternativă. Aceștia au un regim recomandat de medic pe care trebuie să îl respecte, iar modificarea valorilor zahărului din sânge poate produce grave dezechilibre în organism. Pacienții pot ajunge chiar la comă diabetică, fapt care le-ar pune viața în pericol.

Nici pacienții cu boli digestive nu sunt feriți de probleme în momentul în care aleg să țină post deoarece aportul crescut de vegetale poate influența tranzitul intestinal", a explicat dr. Mirela Stângaciu, medic prima medicină de familie.

În cazul în care părinții vor cu tot dinadinsul să țină post împreună cu cei mici, ar trebui să le suplimenteze acestora alimentația cu calciu, iar perioada de regim nu ar trebui să fie mai mare de câteva zile. Același lucru este valabil și pentru persoanele mai în vârstă, pentru care nu este recomandat consumul de crudități. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 11 Iulie 2015
Stire din Sănătate : Cum se tratează "piciorul atletului"
Miercuri, 03 Iunie 2015
Stire din Sănătate : Cum se tratează "febra fânului"
Pagina a fost generata in 0.3504 secunde