Chist laringian gigant operat la Constanța

565
Chist laringian gigant operat la Constanța - chist-1539848898.jpg

Articole de la același autor

O femeie în vârstă de 70 de ani, care suferea de chist laringian gigant a fost operată cu succes, de curând la Constanța, într-o unitate medicală privată. 


Dr. Carmen Liana Mocanu, medic primar chirurgie ORL a consultat pacienta, și alături de alți colegi, de pe alte secții, au stabilit că ea poate fi operată fără a fi supusă unor riscuri chirurgicale deosebite datorită aparaturii de ultimă generație existente. 
"Am ajuns cu ochii în lacrimi, demoralizată de ce mă așteaptă. Eram speriată de riscurile la care mă pot supune în timpul intervenției. Făcând atâtea anestezii, deja m-a cuprins frica. Am avut multe intervenții de-a lungul vieții și deja mă gândesc la ce complicații pot să apară de la încă o anestezie", a declarat bolnava. 


Medicul a precizat că la majoritatea pacienților intubațiile orotraheale efectuate în vederea menținerii anesteziei pe parcursul unei intervenții chirurgicale implică introducerea unei canule speciale în trahee prin laringoscopie directă. În cazul acesta, însă, dificultatea și unicitatea a venit din faptul că pacienta prezenta un chist voluminos poziționat chiar în fața corzilor vocale, blocând complet accesul către ele și vizualizarea lor, riscurile în cazul unei intubații normale în acest caz putând fi chiar fatale. 
Deși intervenția a fost foarte delicată, chistul fiind gigant în raport cu structurile din zona anatomică respectivă și suprainfectat, totul a decurs perfect. În prezent, pacienta se simte foarte bine, respiră cu mult mai multă ușurință și este în afara riscului de a se sufoca. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 17 Octombrie 2018
Stire din Sănătate : Apa vă menține sănătatea
Marţi, 16 Octombrie 2018
Stire din Sănătate : Noi medicamente gratuite pentru copii!
Pagina a fost generata in 2.0326 secunde