Cheagurile de sânge pot duce la probleme grave de sănătate

153
Cheagurile de sânge pot duce la probleme grave de sănătate - cheaguridesange2-1628272916.jpg

Articole de la același autor

În caz că nu știați, un cheag de sânge este un grup de celule și proteine din sânge. În general, acesta ajută la încetinirea sângerării atunci când sunteți răniți și se dizolvă pe măsură ce vă vindecați. Vă întrebați ce probleme poate cauza un existenţa acestuia? Specialiștii spun că în astfel de situaţii, uneori, vă puteţi aştepta la probleme grave de sănătate. De exemplu, prezența unei astfel de formaţiuni într-o arteră, vă poate provoca un atac de cord sau un accident vascular cerebral. Dacă se întâmplă să se regăsească într-o venă, puteți simți durere și umflături.

Un cheag adânc în corpul dumneavoastră se numește tromboză venoasă profundă. Atunci când aveți un cheag de sânge într-unul dintre plămâni, este clar că aveți de-a face cu o embolie pulmonară. Oricum, ambele situații reprezintă o urgență medicală. De asemenea, puteți forma aşa ceva atunci când aveți o ruptură de os sau atunci când suferiți o întindere musculară, dar uneori este posibil să aveți un cheag fără a se fi întâmplat ceva anume.


În același timp, există șanse mari de apariție a unui cheag și dacă ați suferit o intervenție chirurgicală sau ați stat într-un singur loc timp de câteva ore, dar și dacă sunteți supraponderali sau obezi. Care sunt simptomele ce prevestesc apariția lui? Când acesta încetinește sau oprește fluxul de sânge, se poate acumula în vas și îl poate umfla. Dacă se întâmplă la nivelul piciorului sau gambei, este adesea un semn al trombofiliei venoase, dar puteți avea și un cheag în brațe sau în burtă. Oricum, chiar și după ce dispare, una din trei persoane are încă umflături și uneori durere și răni datorate deteriorării vaselor de sânge. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3472 secunde