Centrul de reabilitare pneumologică din Constanța va fi inaugurat în această primăvară

Vineri, 28 Februarie 2014
215
Conducerea Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Constanța se pregătește de inaugurarea Centrului de Reabilitare Respiratorie, destinat pacienților cu boli respiratorii din județul Constanța și din zonele limitrofe. 
Aici se vor putea trata pacienții care suferă de boli respiratorii cronice precum BPOC, astm cronicizat, boli determinate de afectarea directă a capacității de mobilizarea a toracelui, cum sunt deformările toracice, cifoscolioza, obezitate sau alte boli restrictive care limitează capacitatea respiratorie: pahipleuritele întinse, sindroamele postTBC, sechele postoperatorii toraco-abdominale, fibroza pulmonară.
Scopurile reabilitării respiratorii sunt: reducerea simptomelor, creșterea capacității de efort, ameliorarea independenței funcționale a pacienților, astfel încât să crească calitatea vieții, să se reducă frecvența exacerbărilor/internărilor și nu în ultimul rând să scadă cos-turile legate de sănătate.
Centrul a fost înființat în cadrul programului național de responsabilitate socială - "Împreună pentru fiecare" aparținând Rompetrol.Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.4079 secunde