Ceaiul din floarea pasiunii poate fi remediul ideal în problemele de insomnie

202
Ceaiul din floarea pasiunii poate fi remediul ideal în problemele de insomnie - ceaiuldinfloareapasiuniijpg2-1630594711.jpg

Articole de la același autor

Puţine persoane ştiu că ceaiul din floarea pasiunii acţionează ca un sedativ şi poate fi remediul ideal în problemele de insomnie, agitaţie nervoasă sau tulburări gastro-intestinale. Activitatea sedativă se datorează în special fitocomplexului flavonidic, care acţionează cu alte substanţe active din această plantă, ducând astfel la calmarea şi, în timp, chiar la tratarea definitivă a simptomelor. Antispasmodică şi lipsită de pericol, passiflora, adică planta din care este obţinut ceaiul, are un efect pozitiv şi în cazul nevralgiilor şi al astmului spasmodic, favorizând echilibrul somnului fiziologic, mai ales în primele faze ale repaosului.

Specialiştii spun că planta se foloseşte integral pentru anumite aplicaţii medicale, însă ceaiul se prepară doar din frunzele acesteia.

În plus, ceaiul din floarea pasiunii este bun pentru tratarea hipertensiunii arteriale, a eczemelor, psoriazisului, menopauzei, disconfortului menstrual, infertilităţii şi altor afecţiuni inflamatorii. De exemplu, menopauza poate fi un obstacol dificil şi stresant în viaţă, determinând schimbări de dispoziţie, dezechilibre hormonale, anxietate şi insomnie. Efectele sedative şi liniştitoare ale ceaiului din floarea pasiunii vă pot ajuta să vă echilibraţi neurotransmiţătorii şi să stimulaţi eliberarea acidului gama-aminobutiric (GABA), care este cunoscut pentru îmbunătăţirea stării de spirit şi reglarea hormonală.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.098 secunde