Ce vitamine cresc fertilitatea la bărbați

836
Viața agitată pe care o avem, alimentația nepotrivită, poluarea din mediul înconjurător, stresul, dar și alți numeroși factori cauzează probleme de fertilitate în rândul multor bărbați, indiferent de vârstă.
Cu toate acestea, înainte de a apela la medici și tratamente costisitoare, trebuie să țineți cont de câteva sfaturi de nutriție, care să ajute organismul să funcționeze mai bine.
Zincul este un nutrient esențial pentru o fertilitate propice deoarece crește viteza cu care se deplasează spermatozoizii, volumul lor, nivelul hormonilor, materialul genetic, diviziunea celulară și chiar apetitul sexual. Semințele de dovleac și susan, ouăle și carnea roșie reprezintă o sursă excelentă de zinc.
Totodată, unii cercetători japonezi au descoperit că bărbații care iau suplimente de vitamina B12 au o calitate mai bună a spermei. Astfel, este recomandat consumul de iaurt natural, ouăle, ficatul și somonul proaspăt. O altă echipă de oameni de știință din Tel Aviv au descoperit că și vitamina E ajută la conceperea unui copil. Prin urmare, trebuie să includeți în dieta zilnică migdalele, cartofii dulci, avocado și roșiile.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 14 Ianuarie 2012
Stire din Diverse : Papaya îi ferește de răceală pe cei mici
Sâmbătă, 10 Decembrie 2011
Stire din Diverse : Oferă broccoli copilului tău
Pagina a fost generata in 0.3268 secunde