Ce spun medicii constănțeni de demisiile în masă anunțate de CMR

325
Revendicările repetate ale Colegiului Medicilor din România cu privire la modificarea noii legi a sănătății au rămas în continuare fără niciun răspuns concret din partea autorităților.


Dr. Vasile Astărăstoae, președintele CMR, a declarat, joi, că medicii așteaptă, în cursul acestei luni, un plan de aplicare a solicitărilor lor, în caz contrar, aceștia amenință cu demisii în bloc. 

"Societatea română trebuie să înțeleagă că relația medic - pacient nu se poate construi decât într-un climat de respect și încredere. Anul acesta trebuie să crească veniturile medicilor rezidenți întrucât ei chiar nu pot supraviețui cu actualele venituri. Dacă până la 1 octombrie 2012 nu avem un plan coerent de aplicare a revendicărilor, vom trece la măsuri concrete - demisia în bloc a corpului medical", a afirmat dr. Vasile Astărăstoae.

Medicii constănțeni susțin punctul de vedere al președintelui CMR, dar sunt sceptici că aceste acțiuni de protest vor fi puse în practică. "Din perspectiva medicilor din Constanța, există semne de întrebare cu privire la aceste afirmații. La nivel național se pun altfel problemele, dar în municipiul nostru medicii își manifestă îndoiala că un astfel de demers ar avea succes", a precizat, vineri, dr. Georgeta Dascăl, președintele Colegiului Medicilor din Constanța. Cât despre solicitările reprezentanților constănțeni ai CMR, acestea sunt aceleași cu ale colegilor din toată țara: scoaterea medicilor din sfera bugetarilor, modificarea condițiilor de lucru în spitale și a condițiilor de salarizare.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 10 Septembrie 2012
Stire din Politică-Administrație : Silviu Prigoană a demisionat din PDL
Pagina a fost generata in 0.3918 secunde