Ce simptome au persoanele vaccinate care fac Covid

365
Ce simptome au persoanele vaccinate care fac Covid - simptome1-1631628860.jpg

Articole de la același autor

Cu toate că există similitudini în ceea ce privește simptomele pe care le resimt cei vaccinați cu două doze față de ceilalți, medicii susțin că există diferențe semnificative care vă pot indica dacă trebuie să faceți un test Covid-19 sau nu. Conform doctorulzilei.ro, un studiu recent arată că cele mai frecvente simptome de coronavirus, la persoanele care nu s-au vaccinat sunt: cefalee, durere în gât, rinoree, febră, tuse persistentă.

Pe lângă faptul că anosmia (lipsa mirosului) a ieșit din diagrame, respirația scurtă a fost cel de-al 30-lea simptom cel mai raportat, spre deosebire de etapele timpurii ale pandemiei Covid-19. Simptomele în cazul celor care au fost vaccinați cu o singură doză au fost similare cu ale celor nevaccinați. De asemenea, persoanele vaccinate cu o singură doză au o tuse persistentă, strănută și au nasul înfundat, spun autorii studiului.

La persoanele care au fost imunizate cu vaccinuri în două doze, diferențele au fost mai clare, tusea persistentă nefiind în primele cinci simptome ale bolii. Primele cinci simptome la acestea sunt: cefaleea, rinoreea, strănutul, durerea în gât și pierderea mirosului. În cazul persoanelor care au făcut Covid-19 deși erau vaccinate cu două doze s-a raportat că simptomele durează o perioadă mai scurtă de timp, ceea ce sugerează că boala este mai puțin gravă.


Pe lângă modificările aduse virusului în sine (și apariția unor noi variante, Delta din prezent fiind considerată cea mai contagioasă), care explică modificările simptomelor în rândul celor nevaccinați, o parte din schimbare poate fi relaționată cu datele demografice ale celor care se infectează. Totuși, deși simptomele de Covid-19 s-au schimbat ușor la persoanele vaccinate, sfatul rămâne același: dacă ați fost vaccinat și începeți să strănutați din abundență și fără o explicație, ar trebui să faceți un test Covid.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1316 secunde