Ce se întâmplă când apar probleme cu articulația mandibulei

150
Ce se întâmplă când apar probleme cu articulația mandibulei - mandibulasursaortodent-1631884170.jpg

Articole de la același autor

Articulația temporomandibulară (ATM) este sistemul care leagă maxilarul inferior de craniu. Practic, spun medicii, aceasta acționează ca o balama care permite deschiderea și închiderea gurii, facilitând funcții precum vorbirea și mestecatul. Ea este prezentă pe ambele părți ale capului, în fața urechilor, iar mișcarea sa poate fi simțită prin plasarea degetelor chiar înainte de urechi și deschiderea și închiderea gurii. Datorită flexibilității articulației, este posibilă deplasarea maxilarului în sus, în jos și dintr-o parte în alta. Aceste acțiuni permit pacientului să mestece, să vorbească, să râdă și să caște. Uneori, însă, se poate întâmpla ca oamenii să sufere de tulburări ale articulațiilor temporomandibulare, care provoacă durere și afectează mișcările gurii.

Specialiștii susțin că tulburările articulare temporomandibulare (ATM) afectează structurile anatomice și musculare responsabile de mestecat, și, ca urmare, funcțiile normale ale cavității bucale pot fi modificate. Originea este adesea incertă sau reprezintă acțiunea mai multor factori, dar durerea este, cu siguranță, cel mai frecvent simptom, deși pot apărea și alte disconforturi.

În majoritatea cazurilor, însă, disconfortul este temporar și tratabil. Partea bună este că există și tehnici chirurgicale pentru a trata această tulburare, dar ele sunt utilizate numai atunci când terapiile conservatoare nu dau rezultate. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3167 secunde