Ce schimbări se pregătesc pentru spitale

169
1
Ce schimbări se pregătesc pentru spitale - sanitas-1382456755.jpg

Articole de la același autor

Ca urmare a discuțiilor purtate cu Federația Sanitas, Ministerul Sănătății înaintează o serie de propuneri și precizări în vederea îmbunătățirii proiectului pilot referitor la statutul spitalelor, astfel că nu se schimbă destinația spitalelor, acestea nu se înființează sau desființează decât prin HG, prin decizia Guvernului.

Mai mult, se modifică structura Consiliului de Administrație propusă în forma actuală a proiectului, în sensul reducerii de la trei la doi a numărului reprezentanților care au responsabilitatea managementului (autorități locale).

Ministerul Sănătății va elabora normativele de personal, care vor fi obligatorii, pe activități, astfel încât să fie garantat un minim de personal.

Salarizarea personalului preluat în cadrul noii for-me de organizare se va face pornind de la un minim prevăzut potrivit legii salarizării personalului medical.

Contractul colectiv de muncă va reprezenta un cadru de asigurare a unei relații corecte cu angajatorii.

Dezvoltarea spitalelor se va putea face din fonduri de investiții și din fondurile rezultate din recuperarea TVA, prin noile forme de organizare spitalele pilot putând fi plătitoare de TVA, iar din Consiliul de Administrație al spitalelor pilot va face parte o persoană desemnată de sindicatele reprezentative la nivel de unitate, se arată într-un comunicat de presă al Federației Sanitas. 

Comentează știrea

CT
23 octombrie 2013
AIUREA...

ziceti cu spaga, cu nesimtirea jigodiilor care exploateaza suferinta umana,conditioneaza orice serviciu de bani, asta e important....restul nu conteaza, orice buget de la stat ar primi si de 10 ori si de 100 ori mai mare , tot il fura si pun pacientii sa cumpere tot , javrele din spitale! mai bine concediatii pe toti, ca oricum, tot la cabinetele lor particulare ajung romanii !

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5489 secunde